Skärmvägg glas
Uno

Produktkod: 5557
Toimitusaika: 10 - 20 päivää
 4 641.86 kr
Köpa

Skärmvägg glas
Uno

Produktkod: 5557
Toimitusaika: 10 - 20 päivää
 4 641.86 kr
Köpa
Välj passande egenskaper för att se priset
Antal:
Bredd (mm)
Bredd (mm):
Bredd (mm)
Specialbredd
Beslag:
Glas:
Höjd (mm)
Höjd (mm):
Höjd (mm)
Specialhöjd
Golv:
 4 641.86 kr
Köpa
 4 641.86 kr
Köpa

  • Glasets tjocklek: 8 mm
  • Teleskoprörets längd: 850-1000 mm
  • Härdat glas
  • Tillverkad i Estland – Andres®

Uno är en modern ”walk-in” duschvägg som passar väl för större badrum där duschen inte är placerad i badrummets hörn.


Hur fästs duschväggen? Hur kan den monteras?

Glasväggen fästs på golvet med hjälp av en U-profil av aluminium och fästs på väggen med två teleskoprör. U-profilen limmas med dubbelsidig tejp och glaset hålls inuti U-profilen tack vare silikon. Teleskoprören fästs på glasets motsatta vägg med skruvar.

Montering på lutande golv?

I fall golvets (eller väggens) lutning inte överstiger 10 mm kan glaset anpassas med hjälp av en U-profil. För att göra detta, placera något under profilen, till exempel en plugg eller annat material av plast eller metall.

Om lutningen är mellan 10 och 20 mm kan man använda samma metod men då höjer man upp inte bara glaset i profilen utan även själva profilen. Exempelvis om lutningen är 15 mm så kan man upphöja 8 mm i profilen och 7 mm under profilen. Då måste man höja och fästa själva profilen först och sedan montera glaset. Hörnet mellan profilen och väggen kommer i vilket fall täckas av silikon så justeringen kommer inte att synas.

Om lutningen är mer än 20 mm måste glaset specialtillverkas och anpassas till lutningen. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vad ingår i satsen?

Satsen innehåller allt som behövs för att montera (förutom verktyg) – glas, teleskoprör (det övre fästet), U-profil (det nedre och övre fästet), dubbelsidig tejp, skruvar, pluggar och monteringsanvisning.

Går det även att beställa duschväggen i specialmått?

Ja, det kan man! För att göra detta, gå tillbaka till början av sidan, klicka på "specialbredd" eller "specialhöjd" -knappen och välj önskade mått - där syns priset på din duschvägg direkt och då kan man gå vidare till beställning!

Vad är härdat glas?

Härdat glas är en säker sort av glas som är ungefär 5 gånger starkare än vanligt glas och även om glaset av någon anledning skulle gå sönder, är personskaderisken betydligt mindre - glaset spricker sönder i små bitar. Se på videon om hur glaset går sönder och vad det är exakt som händer med glaset.

Vad är extraklart glas?

Extraklart glas är en genomskinlig sort av glas som innehåller lite järn och det är det som gör glaset extra klart. Jämfört med vanligt klart glas, som har en något grönaktig glöd när den ses framifrån och har en starkare grön ton när den betraktas från sidan, är extraklart glas nästan 100% genomskinligt och endast lite ljusblått syns från sidan.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden för klart glas med bredden 680, 780, 880, 980, 1080, 1180;
för brons eller matterat klart glas med bredden 880 är upp till 1 vecka.
Alla andra – 3-4 veckor. Kontakta oss gärna så kan vi klarlägga leveranstiden.

Och om den beställda duschväggen inte passar?

Ingen fara! Efter att ha mottagit beställningen har du en ångerrätt på 14 dagar. Mer information om du klickar här.