Glasvägg badrum
Quattro

Produktkod: 8461
Toimitusaika: 10 - 20 päivää
 8 877.61 kr
Köpa

Glasvägg badrum
Quattro

Produktkod: 8461
Toimitusaika: 10 - 20 päivää
 8 877.61 kr
Köpa
Välj passande egenskaper för att se priset
Antal:
Bredd (mm):
Beslag:
Glas:
Höjd (mm):
Golv:
 8 877.61 kr
Köpa
 8 877.61 kr
Köpa

  • Glasets tjocklek: 8 mm
  • Härdat glas

Quattro är en duschvägg av dyrare klass som består av tre glas. Den här lösningen passar bra när duschen inte är placerad i rummets hörn eller om det inte finns tillräckligt med plats för att kunna öppna dörren.


Hur fästs duschväggen? Hur kan den monteras?

Den ena glasväggen fästs på väggen och golvet med hjälp av en U-profil av aluminium och de andra glasväggarna fästs på golvet med hjälp av en U-profil och det tjocka glaset fästs dessutom med ett teleskoprör på glasets motsatta vägg. Glasen fästs ihop med varandra med hjälp av klammer. Mellan glasen har man en tätning som som ser till att vattnet inte rinner ut.

Montering på lutande golv?

I fall golvets (eller väggens) lutning inte överstiger 10 mm kan glaset anpassas med hjälp av en U-profil. För att göra detta, placera något under profilen, till exempel en plugg eller annat material av plast eller metall.

Om lutningen är mellan 10 och 20 mm kan man använda samma metod men då höjer man upp inte bara glaset i profilen utan även själva profilen. Exempelvis om lutningen är 15 mm så kan man upphöja 8 mm i profilen och 7 mm under profilen. Då måste man höja och fästa själva profilen först och sedan montera glaset. Hörnet mellan profilen och väggen kommer i vilket fall täckas av silikon så justeringen kommer inte att synas.

Om lutningen är mer än 20 mm måste glaset specialtillverkas och anpassas till lutningen. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Vad ingår i satsen?

Satsen innehåller allt som behövs för att montera (förutom verktyg) – glas, teleskoprör (det övre fästet), U-profil (det nedre och övre fästet), dubbelsidig tejp, glasklammer, skruvar, pluggar och monteringsanvisning.

Går det även att beställa duschväggen i specialmått?

Ja, det kan man! För att göra detta rulla längst ner i webbsidan och skicka oss en förfrågan med dina mått - vi kontaktar dig och ger ett priserbjudande.

Vad är härdat glas?

Härdat glas är en säker sort av glas som är ungefär 5 gånger starkare än vanligt glas och även om glaset av någon anledning skulle gå sönder, är personskaderisken betydligt mindre - glaset spricker sönder i små bitar. Se på videon om hur glaset går sönder och vad det är exakt som händer med glaset.

Vad är extraklart glas?

Extraklart glas är en genomskinlig sort av glas som innehåller lite järn och det är det som gör glaset extra klart. Jämfört med vanligt klart glas, som har en något grönaktig glöd när den ses framifrån och har en starkare grön ton när den betraktas från sidan, är extraklart glas nästan 100% genomskinligt och endast lite ljusblått syns från sidan.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är 3-4 veckor. Kontakta oss gärna så kan vi klarlägga leveranstiden.

Och om den beställda duschväggen inte passar?

Ingen fara! Efter att ha mottagit beställningen har du en ångerrätt på 14 dagar. Mer information om du klickar här.