Duschhörna
Diana

Produktkod: 2786
Toimitusaika: 10 - 20 päivää
 12 371.50 kr
Köpa

Duschhörna
Diana

Produktkod: 2786
Toimitusaika: 10 - 20 päivää
 12 371.50 kr
Köpa
Välj passande egenskaper för att se priset
Antal:
Höjd (mm)
Höjd (mm):
Höjd (mm)
Specialhöjd
Beslag:
Hängning:
Glas:
Vägg (mm)
Vägg (mm):
Vägg (mm)
Specialbredd
Dörr+vägg (mm)
Dörr (mm)
Dörr+vägg (mm):
Dörr+vägg (mm)
Dörr (mm)
Specialbredd
 12 371.50 kr
Köpa
 12 371.50 kr
Köpa

  • Glasets tjocklek: 8 mm
  • Härdat glas

Diana är en duschhörna med en skjutdörr som består av tre glas - två glasväggar och en skjutdörr.

Fördelen med en duschhörna med en skjutdörr är att den tar mindre utrymme - dörren skjuts parallellt bakom glasväggen. Den faktorn är väldigt viktig i ett litet badrum där det inte finns tillräckligt med utrymme för att öppna en dörr.

Duschhörnan Dianas svaghet kan vara att ingången är lite smal - mellan 480-630 mm, men det finns en annan variant av en duschhörna med skjutdörr – duschhörnan Sabrina, som har två skjutdörrar och därför är ingången betydligt bredare.

Man bör också tänka på att skjutdörren här är 1880 mm över golvet. Om den är för låg för kunden kan vi hänvisa till att beställa samma modell med passande höjd (specialmått).


Hur fästs duschhörnan på väggen? Hur kan den monteras?

Glasväggarna fästs på väggen med hjälp av en U-profil av aluminium. U-profilerna på sidan fästs på väggen med skruvar och den nedre limmas med dubbelsidig tejp, glaset hålls inuti U-profilen tack vare silikon. Skjutdörren fästs med hjälp av det övre spåret.

Duschhörnan släpper väl inte igenom vatten? Vattnet rinner väl inte ut?

Duschhörnan kommer tillsammans med tätningar som släpper inte igenom vatten. Dock måste man tänka på att ingen duschhörna är helt hermetisk så några droppar kan ändå komma igenom mellan och under duschhörnans dörr.

Om duschgolvet har en tillräcklig lutning och vattennivån inte överstiger 1 cm eller om duschglasen är fästade på t. ex. duschgolvet så bör inte vattnet komma igenom mellan eller under glasen.

Vad ingår i satsen?

Satsen innehåller allt som behövs för att montera (förutom verktyg) – glas, handtag, skjutdörrens spår, U-profil (det nedre och övre fästet), dubbelsidig tejp, skruvar, tätningar, pluggar och monteringsanvisning.

Går det även att beställa duschhörnan i specialmått?

Ja, det kan man! För att göra detta, gå tillbaka till början av sidan, klicka på "specialbredd" eller "specialhöjd" -knappen och välj önskade mått - där syns priset på din duschhörna direkt och då kan man gå vidare till beställning!

Vad är härdat glas?

Härdat glas är en säker sort av glas som är ungefär 5 gånger starkare än vanligt glas och även om glaset av någon anledning skulle gå sönder, är personskaderisken betydligt mindre - glaset spricker sönder i små bitar. Se på videon om hur glaset går sönder och vad det är exakt som händer med glaset.

Vad är extraklart glas?

Extraklart glas är en genomskinlig sort av glas som innehåller lite järn och det är det som gör glaset extra klart. Jämfört med vanligt klart glas, som har en något grönaktig glöd när den ses framifrån och har en starkare grön ton när den betraktas från sidan, är extraklart glas nästan 100% genomskinligt och endast lite ljusblått syns från sidan.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är 3-4 veckor. Kontakta oss gärna så kan vi klarlägga leveranstiden.

Och om den beställda duschhörnan inte passar?

Ingen fara! Efter att ha mottagit beställningen har du en ångerrätt på 14 dagar. Mer information om du klickar här.