Duschhörna
Alessia

Produktkod: 8165
Toimitusaika: 10 - 20 päivää
 12 689.10 kr
Köpa

Duschhörna
Alessia

Produktkod: 8165
Toimitusaika: 10 - 20 päivää
 12 689.10 kr
Köpa
Välj passande egenskaper för att se priset
Antal:
Höjd (mm):
Beslag:
Hängning:
Glas:
Mått (mm):
 12 689.10 kr
Köpa
 12 689.10 kr
Köpa

  • Glasets tjocklek: 8 mm
  • Härdat glas
  • Magnetisk tätning

Alessia är en någon dyrare duschhörna som till skillnad från de billigare duschhörnor har andra beslag (handtag, gångjärn, teleskoprör).

Eftersom dörrglaset inte fästs direkt på väggen utan på det andra glaset, finns det också utrymme i motsatt vägg för t.ex. en toalett, skåp, handfat med mera.

Duschhörnan kommer med en magnetisk tätning och speciella gångjärn som fixerar dörren både i öppen och stängd position och lyfter dörren vid öppning så att dörren kan öppnas och stängas smidigt.


Hur fästs duschhörnan på väggen? Hur kan den monteras?

Glasväggarna fästs på väggen med hjälp av en U-profil av aluminium och ett teleskoprör. U-profilerna på sidan fästs på väggen med skruvar och den nedre limmas med dubbelsidig tejp, glaset hålls inuti U-profilen tack vare silikon. Glasdörren fästs däremot på sidoglasen med hjälp av gångjärn.

Duschhörnan släpper väl inte igenom vatten? Vattnet rinner väl inte ut?

Duschhörnan kommer tillsammans med tätningar som släpper inte igenom vatten. Dock måste man tänka på att ingen duschhörna är helt hermetisk så några droppar kan ändå komma igenom mellan och under duschhörnans dörr.

Om duschgolvet har en tillräcklig lutning och vattennivån inte överstiger 1 cm eller om duschglasen är fästade på t. ex. duschgolvet så bör inte vattnet komma igenom mellan eller under glasen.

Vad ingår i satsen?

Satsen innehåller allt som behövs för att montera (förutom verktyg) – glas, handtag, teleskoprör (det övre fästet), U-profil (det nedre och övre fästet), dubbelsidig tejp, skruvar, tätningar, gångjärn, pluggar och monteringsanvisning.

Går det även att beställa duschhörnan i specialmått?

Ja, det kan man! För att göra detta rulla längst ner i webbsidan och skicka oss en förfrågan med dina mått - vi kontaktar dig och ger ett priserbjudande.

Vad är härdat glas?

Härdat glas är en säker sort av glas som är ungefär 5 gånger starkare än vanligt glas och även om glaset av någon anledning skulle gå sönder, är personskaderisken betydligt mindre - glaset spricker sönder i små bitar. Se på videon om hur glaset går sönder och vad det är exakt som händer med glaset.

Vad är extraklart glas?

Extraklart glas är en genomskinlig sort av glas som innehåller lite järn och det är det som gör glaset extra klart. Jämfört med vanligt klart glas, som har en något grönaktig glöd när den ses framifrån och har en starkare grön ton när den betraktas från sidan, är extraklart glas nästan 100% genomskinligt och endast lite ljusblått syns från sidan.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är 3-4 veckor. Kontakta oss gärna så kan vi klarlägga leveranstiden.

Och om den beställda duschhörnan inte passar?

Ingen fara! Efter att ha mottagit beställningen har du en ångerrätt på 14 dagar. Mer information om du klickar här.